Hayalleriniz Aslında İç Dünyanızı Anlatıyor! Kabuslarınızın Akıl Sağlığınızla Ne İlgisi Var?
Çoğu yetişkin uykusunda yaklaşık iki saat rüya görür. İster hoş ister korkutucu olsun, rüyalar zihinsel sağlığınızı etkileyebilir veya mevcut zihinsel durumunuzun bir yansıması olabilir. Detaylar için buraya gelin…?
Kaynak:https://www.quora.com/Do-nightmares-h…
Çoğu yetişkin uykusunda yaklaşık iki saat hayal kurar. İster hoş ister korkutucu olsun, rüyalar zihinsel sağlığınızı etkileyebilir veya mevcut zihinsel durumunuzun bir yansıması olabilir.
Rüyaların nedeni hala tam olarak anlaşılamamış olsa da, araştırmalar kişinin zihinsel sağlığının etkilenebileceğini düşündürmektedir. Akıl sağlığı, bir kişinin nasıl düşündüğünü, davrandığını ve hissettiğini kapsar ve rüyaların içeriği genellikle bu gündüz deneyimlerinden kaynaklanır.
Araştırmalar, birden fazla ruh sağlığı durumunun kabuslarla ilişkili olduğunu gösteriyor, ancak bu ilişkinin doğası karmaşık ve hala tam olarak anlaşılmış değil.
Akıl sağlığı, rüyaların içeriğini ve sıklığını etkileyebilir. Anksiyete veya depresyon gibi zihinsel sağlık sorunları olan bireyler daha rahatsız edici rüyalar görebilir.
Çocukların yüzde 50’si ve yetişkinlerin yüzde 8’i orta sınıf kabuslar gördüklerini söylüyor.
Depresyonu olan kişilerde kabus görme riski daha yüksektir ve depresyonu olmayan insanlara göre kabus görme olasılığı yaklaşık iki kat daha fazladır.
Yetişkinlerde yapılan araştırmalar, yaygın anksiyete bozukluğu olan bireylerin yaklaşık yüzde 20’sinin düzenli olarak kabuslar gördüğünü göstermektedir.
Travma sonrası stres bozukluğu (TSSB) yaşayan bir kişi, travmatik dönemi düşünceler ve rüyalar yoluyla yeniden yaşayabilir.
Kabuslarınızın sıklığı veya içeriği hakkında endişeleriniz varsa, manevi yardım için bir uzmana danışabilirsiniz.